Agenda Gids

AGENDA GIDS .nl
Onderdeel van ForYou TV

Met programma's van Blanche Zoekt Succes & For You Moments voor Senioren en Mensen met een beperking.

Wat is For You Moments:
Blanche en consorten bezoeken verschillende locaties in Nederland en Belgie welke o.a. rolstoel en slecht ter been vriendelijk zijn.
Bekijk hieronder de bekende For You Moments afleveringen voor Senioren en mensen met een beperking.

Wat is Blanche Zoekt Succes:
Blanche bezoekt unieke senioren en mensen met een beperking die bijzonder positief in het leven staan.
En organisaties prachtige dingen betekenen voor anderen.

For You Certificaten:
Samen met Blanche geeft ForYou TV én Agenda Gids certificaten uit aan zeer beperking vriendelijke locaties en hulpmiddelen.

 

Bekijk hier Blanche Zoekt Succes bekendste afleveringen:

Stichting Bas: Gehandicapten sporten

Stichting 'Bredase Aangepaste Sporten' ofwel Sticthting Bas, laat minder-valide en verstandelijk gehandicapten bewegen. Op deze manier komen gehandicapte mensen en kinderen op een positieve wijze aan sport toe en leren ze ook sociaal om te gaan met andere mensen. Veel gehandicapten leven geisoleerd omdat ze amper de deur uitkomen door geldgebrek en/of gebrek aan hulp. Sporten is zo wie zo al vaak moeilijk omdat ze niet veel sporten aangeboden worden voor gehandicapten.

 

Gehandicapten Reizen Den Haag

Met name gehandicapte mensen, zij kunnen niet even in de auto stappen en er op uit trekken. En nu al helemaal niet met alle overheidsbezuinigingen. Zij zijn vaak gedwongen om thuis te blijven. En al ze al op reis kunnen gaan wordt het vaak bemoeilijkt door dagelijkse problemen. Waar kunnen ze naar toe gaan, hoe komen ze daar, wat gaat dat kosten, wie kan hun helpen?

 

'Welzorg Actief' voor gehandicapten

Het is voor mensen die helemaal gezond zijn van lijf en leden heel belangrijk dat zij bewegen. Bewegen is goed voor de bloeds-omloop, suikerspiegel, metabolisme, obesitas, hart – en vaat-ziekten etc, etc. En bewegen/sporten in teamverband is niet alleen goed voor je lijf maar ook gezellig. Je onderhoudt op een leuke manier je sociale contacten. En dat is juist zo belangrijk voor mindervalide mensen.

 

Stichting ASMR laat minder valide roeien

Bij het woord Amsterdam denken wij Nederelands aan: grachten, mooie grachtenpanden, de walletjes, De Stopera, Theather Carre, Het Rijks Museum, enz, enz. Maar wie weet dat Amsterdam ook veel te bieden heeft voor de Mindervaliden onder ons? Ja zeker, het prachtige Amsterdam heeft inderdaad veel te bieden op het gebied van mindervaliden sport.

 

Rolstoeldansen met "Dancing Wheels"

In de jaren 80 van  de vorige eeuw is het rolstoeldansen ontstaan en sinds die tijd heeft het alleen maar aan populariteit toegenomen. Gelukkig wel, want de gehandicapten zijn al zo beperkt in hun mogelijkheden en door het beoefenen van deze sport kunnen zij veel plezier beleven met elkaar.

 

Darten als gehandicaptensport

Sport en bewegen maakt mensen met een handicap ‘fit’ voor het leven. Dat is de visie van Gehandicaptensport Nederland, het kenniscentrum van de gehandicaptensport. En dat is ook de visie van Ad de Waal, oprichter van de dart vereniging “Dart Corner “in Tilburg. Daarom is onze gehandicapte presentatrice Blanche naar café de Salamander in Dongen afgereisd.

 

Sporten en kamperen met een handicap

Orma Reinders heeft het Cauda Equina Syndroom. Dit weerhoud haar er niet van om te gaan sporten. Ondanks haar handicap doet zij aan kitesurfen, tennissen, dansen, fitnessen en heeft ze parachute gesprongen. Het enige wat ze ooit nog een keer zou willen gaan doen is delta vliegen. Corma sport zeker zes keer per week.

 

V&VN / VenVN

V&VN (VenVN) 2020 - toekomst van de zorg. V&VN is een beroepsvereniging met ruim 60.000 leden. De vereniging is zo ingericht dat er veel contact is met de leden: wat houdt de leden bezig en wat verwachten zij van hun vereniging? Maar ook dat V&VN snel en deskundig kan inspelen op ontwikkelingen in de zorg en in het vak.